ŠKODA dosiahla v prvom polroku nový predajný rekord

Tlačová správa, 01.08.2011 14:25

› Predaj vzrástol oproti minulému roku o 20,1 % na 454 700 vozidiel
› Najsilnejší jún v histórii podniku s 81 300 predanými vozidlami
› Nárasty vo všetkých regiónoch
› Realizácia rastovej stratégie sa v prvom polroku úspešne rozbehla

Bratislava, 13. júl 2011 – ŠKODA dosiahla v prvom polroku 2011 nový predajný rekord. Predaj celosvetovo vzrástol oproti prvému polroku 2010 o 20,1% na 454 700 vozidiel (január - jún 2010: 378 700 vozidiel). Súčasne česká automobilka v júni dosiahla s 81 300 predanými vozidlami (v minulom roku: 71 300) najlepší júnový výsledok vo svojej histórii a po štvrtýkrát v rade nový mesačný rekord. Bezo zmeny je dynamický vývoj značky na trhoch, ktoré vykazujú aj naďalej rast. Takto dosiahol predaj v Číne v prvom polroku novú najlepšiu hodnotu. V Rusku ŠKODA predala v júni toľko vozidiel, ako ešte nikdy predtým.

„ŠKODA v prvom polroku ukázala vo všetkých oblastiach a vo všetkých regiónoch silný výkon,“ povedal Jürgen Stackmann, člen predstavenstva ŠKODA za oblasť Predaja a marketingu. „Počas prvých šiestich mesiacov sa podarilo rastovú stratégiu, ktorá mala svoj počiatok v minulom roku, pôsobivo začať a dodať výsledky. Rastieme vysokým tempom a vytvorili sme vynikajúcu základňu pre ďalšie prírastky. ŠKODA má dobrý kurz a naďalej pridáva plyn. V nadchádzajúcich rokoch značka uvedie na trh rad nových modelov a výrazne rozšíri modelovú paletu.“

Na slovenskom trhu predala ŠKODA v júni 1 381 vozidiel a upevnila tak svoju pozíciu lídra, keď dosiahla v kategórii M1 trhový podiel 21,93 %. Od začiatku roka 2011 predala spoločnosť ŠKODA až 7 054 automobilov, čo je o takmer 41,8 % (2 078 vozidiel) viac ako v prvom polroku 2010.

Vysoké prírastky značka dosiahla na ostatných trhoch strednej a východnej Európy. Na Ukrajine sa predaje zvýšili o 64,8 %, v Poľsku o 9,1 %, v Slovinsku o 5,2 %.

Dvojciferný rast vykazovala ŠKODA v západnej Európe. Vďaka nárastu o 11,1 % mohla značka v júni rozšíriť svoj podiel na trhu a dosiahla 35 100 predaných vozidiel. Obzvlášť dobre sa vyvíjal predaj v Belgicku s nárastom o 48,2 % a v Holandsku s nárastom o 38,8 %. Vo Veľkej Británii predaj vzrástol o 18,7 %, v Dánsku o 15,8 % a vo Švajčiarsku o 13,2 %.

S vysokou dynamikou je ŠKODA naďalej na ceste i na rastúcich trhoch Ruska, Indie a Číny. Na čínskom trhu dosiahol výrobca v prvom polroku 2011 so 112 200 predanými vozidlami nový polročný rekord. Len v júni vzrástol predaj o 25,8 % na 19 100 automobilov. Medzi najviac žiadané modely patrí Superb, ktorý si pripísal navyše 42,7 %. V Rusku dosiahla ŠKODA s výsledkom plus 33,6 % a viac ako 7 000 predanými vozidlami najlepší mesačný výsledok v predaji všetkých čias a štvrtý najlepší mesačný výsledok v predaji po sebe. V Indii ŠKODA v júni vzrástla o takmer 50 % (+ 48,1 %) a predala 2 300 automobilov.

Aj na ďalších trhoch mimo Európy udržuje ŠKODA vysoké tempo rastu. V júni dosiahol výrobca nový mesačný rekord predaja v Austrálii.

Dodávky zákazníkom v júni 2011 (modely ŠKODA v porovnaní s júnom 2010):
Octavia (34 500 vozidiel / + 20,0%), Fabia (24 800 vozidiel / + 17,1%), Superb (10 900 vozidiel / + 13,9%), Yeti (6 300 vozidiel / + 23,5%), Roomster (3 300 vozidiel / + 4,9%).

Pre ďalšie informácie, prosím, kontaktujte:

Lucia Busquet, PR manager, ŠKODA AUTO SLOVENSKO s.r.o.
Lucia.busquet@skoda-auto.sk; +421 904 701 345

Ďalšie informácie pre média nájdete na: http://mediaportal.skoda-auto.com
prihl. meno: „novinar sk“, heslo: slovensko